Unelmayrittäjät

Unelmayrittäjien synty, konsepti ja yhteisömme hyödyt

Kaikki lähti liikkeelle siitä, että iskä-Limpulla oli unelma. Hänellä on jo yli 30 vuotta ollut haaveena toimia mahdollistajana ja luoda toimiva ”yhden oven” malli, joka yhdistää oikeat ihmiset ja ratkaisut. Kuka olisi arvannut, että kumppanit löytyivät lopulta oman perheen sisältä! Pasi ja Viivi jakoivat molemmat samat arvot ja ymmärryksen yhdessä toimimisen vaikutuksesta – se moninkertaistaa mahdollisuudet ja samalla edistää hyvinvointia.

Unelmayrittäjien alku ei ollut selkeä, vaan pitkän pallottelun tulos. Alkuperäinen ajatuksemme oli, että tarjoaisimme yrityksemme kehityspalveluihin osallistuville sparrausyhteisön. Se ei kuitenkaan tuntunut oikealta ratkaisulta, kun toive aidosta yhteisöllisyydestä alkoi nousta aina vain vahvemmaksi keskusteluissamme. Asia ratkesi vihdoin vähän sattumalta, kun Unelmayrittäjät-nimi putosi syliimme!

Pasi ja Viivi olivat pitämässä keskenään brainstorm-palaveria ja Pasi pallotteli mielessään mahdollisia nimiä yhteisölle. Viivi neuvoi “Älä pakota! Kyllä se sieltä tulee itsestään.” Yhtäkkiä Pasi vain heitti sanan Unelmayrittäjä. Hänelle tuli siitä aluksi korni olo (“Voiko se muka olla tällainen?”), mutta samalla nimeä toistellessa se alkoi kuulostaa oikealta. Nimi oli todella moniulotteinen ja ajatuksia herättävä! Selasimme netin ja somekanavat läpi, eikä nimelle löytynyt yhtään osumia. Emme voineet uskoa asiaa todeksi, mutta kiitollisena laitoimme itse pyörät pyörimään! Aloitimme kysymällä Viivin miehen mielipidettä nimestä. Hänestä se oli hemmetin hyvä ja hänkin poimi innossaan nimen monet tulkintamahdollisuudet.

Tyytyväisenä laitoimme viestin nimestä Harrille – nopean toiminnan miehelle. Mietimme vielä ihmeissämme ”Mitä hittoa, kommentoi nyt edes jotain!”, kun kilahti sähköposti-ilmoitus domainin varaamisesta. Eli myös iskä-Limppu oli ostanut nimen!

Ajatus Unelmayrittäjistä innosti! Se selkeytti suuntamme ja käänsi koko ajatuksemme ympäri. Päätimme lähteä rakentamaan Unelmayrittäjät-yhteisöä, jonka toiminnan mahdollistaa Lindblom.Pro fasilitoijana ja palveluntarjoajana.

Perheyrittäjyyttä on nyt tällaisenaan kestänyt tammikuusta asti, ja se on ollut Viivin sanoin huikeinta ikinä! Kun kaikkien toiveena oli henkilökohtaisen elämän puolella viettää enemmän aikaa perheen kanssa, niin yhteinen yritystoiminta on ollut onnistunut tapa yhdistää työ ja huvi.

Konsepti Unelmayrittäjät

Me Unelmayrittäjät olemme just sitä miltä kuulostaa: yrittäjäyhteisö, joka tekee unelmayrittäjyydestä mahdollista. Meillä arvot ja asenne on kohdallaan! Ne ohjaavat yhteisömme toimintaa. Yhteisömme pohjautuu arvoihimme: yhdessä tekemisen positiiviseen vaikutukseen ja jatkuvan kehityksen asenteeseen eli growth mindset. Tärkeää on päästä ELÄMÄÄN Unelmia. Unelmat antavat suunnan ja ryhmä buustin tekemiseen. Paras lopputulos projekteissa syntyy, kun jokaisella on oma tontti ja organisointi onnistuu. Tekemisessä on hyvä meininki, kaikilla on selkeä tehtävä ja suunta, ja tekemisen energia ajaa projektia voimalla yhteen samaan suuntaan.

 Uskomme verkoston voimaan. Missionamme on levitämme iloa ja hyvän kierrettä ympärillemme ja rakennamme yhdessä elinvoimaisempaa Suomea.

Toiminnan peruspilarit:
 • Hyvinvointi
 • Yhdessä tekeminen ja hauskanpito
 • Kasvu yhdessä
 • Tehoa ja tulosta yhteistyöstä
Toteutuskanavat:
 • Unelmayrittäjät Facebook-ryhmä
 • Alusta, jossa tarjoamme parhaat oppimme
  • Toimivaksi todetut työkalut
  • Tutkimuksen perusteella kehitetyt palvelut
 • Huipputekijöïden yhteistyöverkosto

Mitä hyötyä saat yhteisöstä

 • Yhdessä hyvinvoinnista huolehtiminen –  Pidetään asia aidosti mukana, vastuu itsestä ja kanssayrittäjästä
 • Yhteistyöverkosto – Luotettavat yhteistyökumppanit
 • Hauskaa yhdessä – Tempaukset, yhteiset tapahtumat, positiivinen ilmapiiri
 • Tehokkuuden lisääntyminen – Varmistamme, että teemme oikeita asioita ja yhdistämme voimamme
 • Sparrausmahdollisuus – Yhteisön avulla löydät ratkaisuja, mielipiteitä sekä uusia ideoita
 • Henkinen tuki – Yrittäjä toisen tukena
 • Hyödyllisen tiedon saanti – Oppaat, vertaistuki, blogi ym.
 • Onnistumisen kokemukset – Kannustamme toisiamme kehittymään ja juhlimme yhdessä
Unelmayrittäjien EntreFox-projektin päätöspalaverissa Kiitos Turun AMK, Marika Säisä ja Samuli Gratscheff!